
Snabbfakta
Kliv in i riktiga restaurangvärlden för en kväll!
Har ni undrat hur det är att arbeta som kökschef, laga mat i ett restaurangkök och servera från köksluckan? Denna kväll får ni kliva in i restaurangvärlden, laga mat med ene gen kock.
Denna aktiva matlagning sker i en nyrenoverad, modern restaurang mitt i city.
Inledningsvis bjuds ni på välkomstdrink och snacks medans er stjärnkock berättar om sin syn på matlagning och går igenom hur kvällen kommer se ut för er.
I grupper kommer ni sedan jobba med olika moment, rätter eller delar av middagen.
Ni kommer få en genomgång av de vanligaste teknikerna, härliga kökstips och tricks som stjärnkockar använder sig av. (ex: knivteknik, styckning, marinader, syrning, rökning, reduktioner och emulsionssåser!)
När vi är färdiga i köket och tillagat vår trerätters middag tillsammans blir det ”Service” med en luckchef!
Tempot skruvas upp lite och ni får känna på hur det är att jobba i ett ”riktigt” kök.
Ni presenterar maten och när det är serverat och klart blir det att njuta av denna middag tillsammans med välkomponerad dryck.
Avslutningsvis blir det fina priser i form av pokal och märkeskniv som delas ut till det vinnande gruppen och för bästa individuell prestation! Bra jobbat!